Bioritmen.

Onze bioritmen zijn van groot belang in ons leven. We hebben drie verschillende curven van bioritmen. Verstandelijk, emotioneel en lichamelijk ritme. Die gaan elk hun eigen beweging maken om de zoveel dagen.

Het verstandelijke ritme heeft een cyclus van 33 dagen, het emotionele ritme heeft een cyclus van 28 dagen en het lichamelijke heeft een cyclus van 23 dagen. We beginnen ons leven allen met een driedubbele kritieke dag en dan gaat elk ritme zijn cyclus beginnen of zijn sinuscurve. Elk ritme kent zijn oplaadfase, zijn expressieve fase en zijn kritieke dag.

Zo kennen we ups en downs in een maand, die we eigenlijk soms niet kunnen verklaren, maar het ligt aan ons bioritme. We komen ook tussen die ups en downs in een kritieke dag, dan voelen we ons steeds minder goed op dat ene vlak. Als we een kritieke verstandelijke dag hebben, is het niet zo goed om aan een examen mee te doen. De piloten hun bioritme wordt ook berekent en als die in een kritieke dag zitten mogen ze niet eens vliegen. Als we om de zoveel jaren eens in een driedubbele kritieke dag zitten, moeten we er niet aan denken om iets zinnig te doen, meestal voelen we ons dan ronduit echt slecht, maar de dag nadien is het alweer over.

bioritmen