Dromen.

 

In de handel vinden we veel boeken over dromen, maar de interpretaties zijn niet altijd betrouwbaar. Je krijgt bij één sleutelwoord ook verschillende manieren van dromen uitleg met hun mogelijke betekenis. Deze boeken of sleutelwoorden kunnen je wel een beetje op weg helpen, maar de echte droominterpretatie is toch nog iets anders. In welke fase van je leven zit je nu, hoe voel jij je nu psychisch, wat zijn de dingen die je nu het meeste bezighouden? Dit zijn allemaal elementen die je nodig hebt om een droom te kunnen analyseren.

Sommige mensen zeggen: “Ik droom nooit!”. Dit is enkel omdat ze zich hun dromen niet kunnen herinneren. We hebben allen 3 tot 5 REM (Rapid Eye Movement) periodes tijdens onze slaap en dit zijn de momenten waarop we dromen. Dan gaan je oogleden en je ogen knipperen, meestal voel je dat zelf niet, maar het is iets dat zich elke nacht voordoet. Onze hersenactiviteit is dan bijna zo hoog als in wakkere toestand. Indien we niet zouden dromen, worden we gegarandeerd ziek! Dromen zijn een middel om de stress van de voorbije dag van ons af te zetten.

Voorspellende dromen bestaan ook, meestal zijn het telepathische dromen, dus als iemand die je kent iets voorheeft en net aan je denkt, dan ga jij dromen wat er met die persoon aan de hand is. Zo kunnen ook mensen die je dierbaar zijn in je droom afscheid komen nemen van jou, als zij tijdens je slaap overgaan naar het hiernamaals. Ikzelf heb al meerdere malen voorspellende dromen gehad, je kan ze niet altijd plaatsen, tijd kan je er héél moeilijk op te zetten. Maar de dag daarop, of drie weken of zelfs jaren nadien, zie je dat die dromen werkelijk gebeuren.

Veel droomgenot!

anidromen