Kaartleggen.

anikaarten

Kaartleggen is een goed middel om het verleden, het heden en de nu hangende problemen onder de loep te kunnen nemen. De mensen komen de kaarten consulteren om een beter inzicht te krijgen in hun problemen, wat niet altijd gemakkelijk is.

Sommige mensen komen met vragen over wat ze moeten doen, meestal kennen ze het antwoord zelf al, maar ze willen gewoon een bevestiging van een buitenstaander, iemand die niets van de zaak af weet en die bijgevolg geen vooroordeel heeft. Die ook niet voor de één of voor de ander partij zal trekken, kortom een neutraal iemand.

Met welke kaarten werk ik?

Eerst begin ik met de Mlle Lenormand kaarten, die geven veel informatie weer, over de dagdagelijkse problemen, ook om bepaalde vragen te beantwoorden geven ze veel informatie. Mlle Lenormand was een bekende kaartlegster. Napoleon kwam zelfs bij haar om  de kaarten te consulteren. Met de tijd zijn er meer en meer mensen die met haar kaarten begonnen te werken en ik denk dat nu het grotendeel van de kaartleggers of kaartlegsters er mee werken.

Daarna neem ik de Zigeunerkaarten, daar komen andere elementen uit naar voren, het is altijd aan te raden om met verschillende boeken kaarten te werken, dan krijgt men in eerste instantie een bevestiging en anderzijds krijg je nieuwe informatie, omdat het ook een ander kaartenboek is. Elk ander kaartendeck geeft je meer informatie, maar je mag maar één keer dezelfde vraag stellen op dezelfde dag, de kaarten zijn werkinstrumenten en geen speelkaarten.

De Tarot mag natuurlijk ook niet ontbreken, ik werk persoonlijk met de Tarot van Crowley, die kaarten geven meer informatie weer over je psyche, hoe jij je innerlijk voelt op dat moment. Daaruit kan je dan belangrijke zaken halen, bijvoorbeeld de mensen doen inzien wat ze in hun zelf kunnen veranderen, hoe ze moeten omgaan met bepaalde problemen en hoe ze moeten leren om positief te denken. Het is eerder een confrontatie met hun zelf, sommige consultanten kunnen die confrontatie niet al te goed aan, maar soms is het goed om eens in eigen hart te kijken.

De Love Tarot, of de Liefdestarot mag natuurlijk ook niet ontbreken, wat zijn we zonder liefde? Een relatie is héél belangrijk in een mens zijn leven. De meeste problemen komen voort uit relatieproblemen, dus daar moet dan ook eens diep op ingegaan worden. Het merendeel van de mensen heeft schrik om alles achter te laten wat ze vergaard hebben en leven verder in de ellende en de stress en kunnen niet beslissen om gelukkig te zijn. Hier speelt het financiële aspect dan ook weer een grote rol in natuurlijk. Zal ik er komen als ik alleen ben, zal ik nog gelukkig worden en doe ik er goed aan, zijn dagdagelijkse vragen van de consultanten.

Ik geef dan ook altijd een boodschap mee van de aartsengel Michaël, in de vorm van een kaart die de consultant neemt. Wat er op staat, is meestal van toepassing voor de persoon die ze neemt en geeft meer inzicht in hetgeen ze zelf moeten doen.

De orakel kaarten van Belline neem ik ook soms, maar dat is voor welbepaalde vragen, ik zal ze niet door iedere consultant laten trekken, alleen als ik het nodig acht.

Symboolkaarten zijn nog een hulpmiddel om nog meer te weten te komen, die geven meer een symbolische uitleg van het probleem, maar soms worden ze niet goed begrepen.

Dan heb ik nog de indianen kaarten en die laat ik nemen door consultanten waarvan ik voel dat ze ook spirituele gaven hebben. Het zijn kaarten die spreken, uit de afbeeldingen kan men afleiden wat er nu te wachten staat en hoe het nu verder moet met de spiritualiteit die de consultant toch in zich heeft, wat ze er eventueel kunnen mee aanvangen.

Verder heb ik nog verschillende Tarot decks, teveel om op te noemen, maar ze geven stuk voor stuk een andere interpretatie op een specifiek probleem.

bear