Pendelen.

pendel4

De pendel is een handig instrument om onmiddellijk een antwoord te krijgen op je vraag. Een korte eenvoudige vraag, kan men aan de pendel vragen, die kan dan met “ja” of “neen” of “misschien” antwoorden.

Men kan ook op een wegenkaart opzoekingen doen om verdwijningen te helpen opzoeken. Men kan het ook gebruiken als hulpmiddel om verloren voorwerpen op te zoeken.

Men kan ook op edelstenen pendelen, alles wat leeft of energie heeft straalt ook een bepaalde aura uit, een bepaalde energie, daar kan men dan gaan op pendelen.

Sommige mensen pendelen ook op homeopathische middelen, om te zien of het wel dit middel is dat je nodig hebt, ook om te zien welke hoeveelheid je nodig hebt, hoeveel druppels.

Het is niet nodig om een echte pendel te hebben om te kunnen pendelen, men kan het ook met een ring doen of een ander voorwerp die je aan een koordje hangt.

Je moet eerst wel afspraken maken met je pendel, want anders kan je de bewegingen niet interpreteren. Van voor naar achter is “ik weet het niet, misschien”, draaien in de richting van de wijzers van het uurwerk is dan duidelijk “ja”, draaien in tegen richting van de wijzers van het uurwerk wil dan zeggen “neen”. Dat zijn mijn afspraken met mijn pendel, maar, ieder moet voor zich zijn eigen afspraken maken met zijn pendel.

Nog een grote vereiste is, dat jij je voor en tijdens het pendelen leeg maakt, aan niets denken en je verstand op nul zetten. Dan kan jij een spreekbuis vormen voor de pendel.

pendel2